Pages

July 02, 2016

Baju "raya" kita





To be honest I haven't had the raya spirit since Atok Pisah is gone..especially this year, with our main house down to ashes leaving us to the rooms and no main hall to gather. And there will be very few of us going back this year so hurm..sedih la jugak.

Anyway every ramadhan after visiting arwah @ Tanah Perkuburan Ampang we will go to Jalan TAR for annual raya shop. We went there first week of Ramadhan and we were so fortunate because the weather was so good to us. Jalan dari 11-3ptg pun tak ketiak basah okay. Honestly bukan la nak membeli baju raya sangat but more to membeli baju baru pergi kerja because they will be cheaper, and more options. Baju bridesmaid saya pun tahun ni ada la 2 yg fashion meshion bole buat raya so I don't need a "baju raya", really..

So yesterday I showed off my baju baru cum baju beli sebelum raya cum my picture baju kerja..(future baju kerja I mean...) and here goes comments from my critic and I can say my critic is quite legit because he used to always see in my baju kerja before this. So he knows what looks the best on me (or is it what looks the best on me...according to him? Hmm..)


#1 (pink ones, most expensive sebab kurung moden) krik krik..cisss dia tak komen pape maybe tak cantik sebab weols tunjuk gambar camtu tak pakai kot whatever

#2 (cheapest. Ni baju belasahan je) okay la murah. Ni baju raya fashion tahun lepas la kot ye harga murah. Tapi you kalau pakai baju corak-corak camni selalu nampak you mcm lagi berumur. Ouch. Tapi komen diterima

#3 and #4 (the green and and the red one) haa yang ni okay. Hijau tu macam ada songket-songket sikit cantik. Merah ni yang paling lawa la baru ceria sikit. You kalau pakai baju yang plain-plain macamni baru nampak muda..

#5 (ni good deal, baju is only 20 and kain is 39 if i'm not mistaken) approved. Murah. Tapi baju ni tak bawak gi kerja kan?
Kah taktau kenapa takleh pakai gi kerja..

So begitulah kisah baju baru ku.

3 comments:

wani ezryl * said...

may be ada yg betul komen2 tu. kalau baju warna gelap atau warna kusam macam hijau baju you tu mostly untuk warna org2 berusia, baju warna terang untuk anak2 muda. hihi
(i love grey-ish colors tp xkisahlah org nak kata tua ke apa hahaha)
baju tak bawak pi kerja tu baju style kelawar tu ke? yg trend sekarang ni. kalau baju meriah2 too many sequins, stones etc atau kelawar memang tak sesuai bawa ke tempat kerja ^^v

happy raya to you! maaf zahir & batin :)

n Z r A said...

Haha kan..colours do play role nak muda kan and tua kan kita. I'm a #teamgrey as well. Obses jugak la dgn kaler blue and grey kalau nampak je baju cantik sket kaler tu terus macam essaited. Lol. Baju tak bawak p kerja tu pendek sket, nampak bum kot sbb tu tak approved takut nnt patient pening. Hahah..

Selamat hari raya maaf zahir batin too :) kisses for ariana and anaqi dari jauh (jgn risau saya benas infectious disease hehe)

Nabila Syifa said...

banyaknya