Pages

December 11, 2014

Malam ini

Malam ini aku baring atas katil dan cuba bayangkan what will happen next year -

I imagined you in suits and her in whatever dresses on your wedding day. Time nikah maybe kau pakai baju melayu tp for some reason tatau kenapa bayangkan in one of your receptions maybe kau pakai like a tuxedo or ya know..not-so-traditional suits. Lepastu gambar merata-rata diupload kat facebook, macam biasa bila ada wedding.

Masa tu mungkin aku kat Venice. Atau tengah dekat Cork on the way nak ke London. Atau dalam keretapi nak ke France. Anywhere but in front of you.

Time tengah imagine ni dada makin berat dan sesak. Ok. Training dah untuk what may come next year. Invitations. Engagement. Wedding. Tau dah macamni rasa dia. Lantas aku masuk bilik air, gosok gigi, wudhu' dan Isya'.

Tau dah skill dia. For everytime I hope for one thing, I will kill it immediately with my imaginary wedding pictures. In my mind, time tu kau masih gemok dan tak sempat kurus seperti yang kau impikan, maaf.

-Wonderwoman-

No comments: